Welkom 
 AV regionaal 
 Activiteiten 
 Nieuws 
 Leden 
 Tips & Truc's 
 Links 
 Foto Galerie 
 HDAV series 
 Contact 
Dia - Digi -Dag 2015 verslag en foto's

De tiende editie van de DiaDigiDag te Nederweert Eind was een groot succes. Het aantal bezoekers bedroeg ong. 150 ! Een aantal waar de organisatie heel blij mee was. De sporthal was dan ook goed gevuld. In de pauze stonden er lange rijen voor de koffie- en drankenbar. 

Echter mede door het goed volgen van het tijdschema kon iedereen rustig van zijn versnapering genieten en was er tijd genoeg om met bekenden over het vertoonde te praten.

De presentatie verliep zonder problemen. Het strakke tijdschema werd keurig gevolgd. Zodat het publiek ook weer tijdig naar huis kon. Sommigen hadden nog bijna 200 km te gaan!

Het aantal inzendingen bedroeg dit jaar 36 waarvan er 23 werden vertoond. Met als gevolg een kwalitatief hoogstaand festival.

 Voor de pauze werden er 12 series vertoond. Inzendingen uit België, Duitsland en Nederland. Enkele documentaires, een paar natuurseries en als afsluiter wat humor!

Tussen de series werden de auteurs voorgesteld aan het publiek. Met een enkele opmerking werd er heel kort ingegaan door Leo en George op de serie. De auteur ontving een certificaat van deelname en een speculaaspop. Sint Nicolaas was nog in het land!

Er werd niet inhoudelijk ingegaan op de series. Dat vinden we een specifieke taak voor de club waar de auteur lid van is. Omdat vele auteurs toch graag de mening van het DDD-team willen weten, staan achter op het certificaat wat sterke punten en wat kansen vermeld. 

Na de pauze werden nog 11 inzendingen vertoond op het grote scherm. Net als voor de pauze, maar nu ook enkele vernieuwende producties. Series die we hopelijk elders of in Barneveld nog eens te zien zullen krijgen.

Na de tweede projectie kwam voor de auteurs het spannendste deel. Welke serie viel bij de toeschouwers het meest in de smaak. Stemmen dus! Tijdens het tellen van de stemmen werd er van elk lid van het  DDD team een serie vertoond.

Na deze projectie werd de spanning nog wat opgevoerd door eerst alle medewerkers te bedanken. De sponsoren : Fotobond, Fotobond Limburg, NVBG, Stumpfl NL, DGFects AV, Huis van de Kunsten Provincie Limburg werden genoemd en bedankt.

Vervolgens kwam er een oproep. Drie van de DDD groep, Albert, George en Leo vinden dat het na tien keer DDD genoeg is geweest. Dus kwam de vraag: wie wil het team komen aanvullen? Want, zonder aanvulling, geen 11de DDD! Daar wordt dus nu heel hard aan gewerkt!

Eindelijk kwam het verlossende woord:

Op de 3de plaats: Abandon van Henk de Lange

Op de 2de plaats: Natuur in het Groene Woud van Ari Martinali

Op de 1ste plaats: Hersenspoeling van Leo Verzijl.

De winnaar kreeg de wijn en de Limburgse vlaai om thuis nogmaals te kunnen nagenieten.

Als afsluiting werd “Hersenspoeling” nogmaals vertoond.