Welkom 
 AV regionaal 
 Activiteiten 
 Nieuws 
 Leden 
 Tips & Truc's 
 Links 
 Foto Galerie 
 HDAV series 
 Contact 

Een WMV bestand kan handig zijn om een serie als video te kunnen afspelen maar ook om her te gebruiken in een exe.

1. gebruik als video interessant indien er een complexe serie gemaakt is die moeilijk afspeelbaar is vanwege de resources van de gebruikte PC. Meestal kan een WMV bestand wel afgespeeld worden. Vooral handig wanneer je de serie aan derden wil doorgeven die meestal beter weg weten met een video bestand (wmv) dan een exe file. Nog afgezien van de benodigde installatie van de benodigde DLL bij gebruik van de EXE.

2. wanneer er toch een exe bestand nodig, bijvoorbeeld voor de uniformiteit tijdens een festival of expositie, kan van deze wmv weer een nieuwe serie gemaakt worden met als enig inhoud de wmv.


Maken van de WMV.

wanneer we een wmv gebruiken in een nieuwe exe dan is het met name belangrijk dat er geen kwaliteitsverschil op treedt en moeten de instellingen voor het genereren dus optimaal gekozen worden. In ons voorbeeld gaan we van een dergelijk gebruik uit. Voor andere doeleinden kan men natuurlijk altijd hier van af wijken.

1. Wanneer de serie klaar is kies <uitvoer> en vervolgens <wmv>2. kies een naam voor het wmv bestand en kies <volgende.3. Kies de volgende instellingen: HDAV 1920x1080, 60 beelden/sec, maximale kwaliteit (100%) en een bitrate van 2000 kbps4. kies <volgende> en <voltooien> (eventueel kun je nog een vervolg actie instellen)

5. De wmv wordt nu gemaakt. Vanwege de instellingen kan het wel een tot 6 tot 10 maal langer duren om de wmv te maken dan de serie uiteindelijk duurt. e.e.a. heeft ook te maken met de complexiteit van de serie.6. Is de wmv klaar dan is deze afspeelbaar , o.a. met windows media player, en/of kan de wmv gebruikt worden voor het maken van een exe met als enige object de gemaakte wmv.