Welkom 
 AV regionaal 
 Activiteiten 
 Nieuws 
 Leden 
 Tips & Truc's 
 Links 
 Foto Galerie 
 HDAV series 
 Contact 


 

Albert Rietjens

 

Ik fotografeer vanaf 1977, hetgeen zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld tot een regelrechte verslaving. Met name vanaf 1983 toen ik de overstap maakte naar dia materiaal. Vanwege mijn technische achtergrond (electronica ontwikkeling) en mijn interesse in overvloeitechniek heb ik naast de fotografie ook diverse eigen ontwikkelingen gedaan op het gebied van dissolvers, met als hoogtepunt het DiAV stuurapparaat (tot 16 projectoren met aansturing vanaf tape) dat in 1992 in Elektuur is gepubliceerd.

 

De techniek staat echter niet stil en in 2001 ben ik overgestapt op commercieel verkrijgbare stuurapparatuur die het mogelijk maakte om synchrone series te vertonen die direct vanaf de geluids-CD worden aangestuurd. Echter de digitale technieken grepen zo snel om zich heen dat ik in 2004 overgestapt ben op volledig digitaal werken met behulp van beamer en PC. Hetgeen de mogelijkheden alleen maar vermenigvuldigde.

 

Fotograferen doe ik eigenlijk alles wat los en vast zit. Belangrijk voor mij in een serie is de sfeer en dat het een geheel vormt met een kop en staart. Het verhaal is voor mij niet altijd belangrijk. Voorop staat voor mij de fotografie die ondersteund wordt door gebruik van geluid en het medium overvloeitechniek.

In het verleden ben ik lid geweest van Diagroep Weert, Fotogroep Weert en Fotogroep Helden. Omdat dit niet aansluit bij mijn werkelijke interesse, diaporama/HDAV, ben ik nu alleen nog lid van AVZONlicht.

 

Naast AV-ZONlicht heb ik in het begin van deze eeuw een actieve bijdrage  geleverd aan het tot stand komen van de populaire DiaDigiDagen.

                                

                                  Foto Galerie                                                                               HDAV series